sunnuntaina, tammikuuta 12, 2014

Uusi vuosi 2013 mökillä

Saahan vielä postata uuden vuoden juhlinnasta, saahan!

Syksyn hektisyyden vuoksi päätimme viettää uutta vuotta mökillä, vain me kolme. Ajatuksissa oli hyvää ruokaa, saunomista ja rauhoittumista ennen koulu- & työkautta.

Vähän jännitti lähteä mökille koska näiden nimettyjen syysmyrskyjen jälkeen emme ole mökille ehtineet ja toisaalta oletettavissa oli että jäitä järvessä taikka lunta ei olisi odotettavissa.
Ja lähes näin siinä kävi, saapuessa mökille ei kummastakaan ollut tietoakaan.
Mutta uuden vuoden aattoaamun saatin kuitenkin herätä kahdeksan aikaan lumisateeseen. Kaunista!

Croisantit uuniin aamupalaksi.

Ja aijai-jai, päivällä maistui kylmä Baileys takkatulen loimutessa.
Mökillä miehillä aika sujuu lukiessa sarjiksia, ulkoillessa ja toki pelaillessa tableteilla mutta minä haluan kokkailla.
Päiväruoaksi päätin paistaa lettuja, seuraksi tuoreita vadelmia sekä kermavaahtoa.
Valio muisti ennen joulua tuotepaketilla ja johan oli näppärä tämä pikkuinen vispikermapurkki varsinkin mökkiolosuhteisiin. Meille kolmelle oli juurikin loistava määrä, Pennillekin jäi makupalat! Ja minä en edes viitsinyt kaivaa sähkökäyttöistä vatkaajaa esiin vaan about viidessä minuutissa vatkasin käsin vaahdoksi.
Aah, mitkä lettukestit meillä olikan ja mikähän siinä onkaan että aina mökillä pitää paistaa lettuja?

Nooh, vaikka miten onkaan ihanaa tehä ruokaa mökillä ja panostaa kattaukseen niin aina ei vaan oikein voi, varsinkaan nyt talvella kun juoksevaa vettä ei mökkiimme tule.
Käytänkin paljon kertisastioita mutta eniten ärsyttää ettei pelkkiä valkoisia ole monessakaan meidän mökkimatkan varrella olevissa kaupoissa tarjolla. Aina on joku design...kuten näissäkin. Aaarhhg!
Uuden vuoden herkkuina söimme kuitenkin crispy-kanaa, tortillalettuihin käärittynä. Kylkeen raastettua cheddaria, mango-tomaatti-ananas-chilisalsaa (kun se quacamole ja sipuli jäi kauppaan), purkkisalsaa, ranskankermaa ja salaattia.
Maistui kyllä kaikille, kertakäyttälautasilta!
Uuden vuoden ilta päättyi tinojen valamiseen sekä paukautimme muutaman raketin.
Olihan ihanan seesteinen uusi vuosi mökillä!

Ei kommentteja: