perjantaina, maaliskuuta 20, 2015

Tommy Knocker Craft Beer Bar, Iso-Roballa

Miehen kanssa oltiin tänään jälleen Helsingissä kun tilitoimistomme halusi tarjota pitkääkin pidemmän lounaan….uuh, ihanaa josta postaan myöhemmin.
Siinä lounaan loppumetreillä keskustelu kääntyi oluiden pariin ja alettiin miettimään näitä kaikkia uusia pienpanimoiden oluisiin erikoistuneita pubeja joita tupsahtelee Helsinkiin nyt kuin vähän sieniä sateella. Ja kaikki akselille Eira-Punavuori-Ullanlinna.

Siinä keskustelun lomassa muistimme että uusi amerikkalaisiin oluisiin keskittynyt pubi on avattu maaliskuun alussa ja sehän piti heti googlettaa. Vaikkakin mies rakastaa käsityöläisoluita niin eipä millään malta lähteä testaamaan joten minäpä otin nyt "niskasta kiinni" ja että nyt mennään varsinkin kun pikkumies sanoi että ennen klo 18 ei tarvii tulla kotiin :D

Suuntana Iso-Roba ja sieltähän se helmi löytyi.
Tommy Knocker on panimo Idaho Springissä, Coloradossa ja yli 20 vuotta he ovat panneet olutta. 1994 vuonna perustettu panimo sijaitsee baarimikon kertomana about 1000 hengen kylässä ja tämä Helsingin pubi on toinen maailmassa!
Olivat kuulemma messuilla löytäneet panimon ja sopineet yhteistyöstä….aika huippua! Ja lisää pubeja Suomeen ehkä luvassa!
Siis pubihan on pieni.
Me oltiin jo kymmenen minuuttia ennen avausta rivan takana ja kysyttiin päästäänkö sisään. Baarimikko totesi että tottakai mutta oottakaa hetki niin saadaan pubi käyntiin.

Minulle palvelu on a ja o. Ja kun siinä reippaan tunnin aikana seurasin tilannetta niin eipä mennyt asiakastakaan ketä ei olisi toivotettu tervetulleeksi. Ja voin kuvitella kuinka moni kysyy että mikä ero on milläkin, mikä on IPA jne. ja baarimikko kertoi aina vaan uudelleen ja suositteli eri oluita.
Upeaa palvelua!

Pubin valikoimassa on noin 60 erilaista olutta. On pulloissa kuin hanassa ja mikä parasta, hanaoluita sai ostaa koossa 1dl, 2dl ja 4dl.
Itse en juurikaan juo olutta mutta nyt miehen "siivellä" olen päässyt sisään näihin erikois- ja käsityöläisoluisiin.
Tällä kertaa suosikiksi nousi Broken Bones -olut. Voisin kuvitella kylkeen burgerin bbq-soossilla ja kunnon juustolla.
Mies taas ihastui Sierra Nevadan Torpedo IPA:an.
Heti kolmen jälkeen pubi oli lähes täynnä, minä ainut nainen ja tietenkin viinilasini keran. Pahoittelin baarimikolle että olen huono ihminen kun tilaan viiniä mutta kuulemma en ollut :D
Jos jotain pitää kritisoida niin viinilasien pohjassa oli liimajämät, hintalapuistakohan vaan kuittasin avajaisrumban piikkiin. Pubi on ollut auki kolme viikkoa.

Ehkäpä minäkin opin vielä nauttimaan oluista, en siis juomaan. Ja onhan ilahduttavaa että nämä pienet annokset uppoavat meihin maku- ja ruokahifistelijöihin eikä tarvitse vetää tuoppia tuopin perään. Näin pystyy maistelemaan useita erilaisia oluita. Loistavaa!

Ja hei, tohon kylkeen ne burgerit :D, vinkkinä!

"Opiskelu" jatkuu mutta keittiöni suosittelee piipahtamaan!

Ei kommentteja: