maanantaina, kesäkuuta 21, 2010

Lomafiiliksiä

Alku talvi ja kevät oli huikean kiireinen työrintamalla ja sitä riitti aina viime viikkoihin asti. Päätinkin tosiaan pitää pi-itkän loman tänä vuonna ja antaa aikaa perheelle. Nooh...onhan tässä tullut tehtyä töitäkin satunnaisesti mutta aion "siirtyä" enemmän lomailua kohti tässä tällä viikolla. Ja eihän ne työt lopu tekemälläkään :), aina keksii jotain uutta ja kivaa!

Muutenkin tämä vuosi on perheellemme erilainen kun elämme "kahta kotia" täällä Suomessa ja toista Kanadassa. Viikon päästä suuntaamme taas useaksi viikoksi rapakon taakse mutta sitä ennen on ollut aikaa lomailla niin Kainuussa kuin mökkitontillamme Keski-Suomessa.

Myös Penni on innoissaan pitkästä lomasta :). Vietin muutama viikko sitten ihanan viikon Kainuussa ja kävimme isäni synnyinkodissa, jonka vanhempani ovat kunnostaneet kesämökiksi. Sieltä pihalta bongasin tämän ihanan vanhan maitotonkan, oli pakko napata valokuva!

Kävimme myös menneellä viikolla ensimmäistä kertaa tänä kesänä mökkitontillamme kun koko perhe oli kasassa.
Istuimme mieheni kanssa skumppa lasien äärellä asuntovaunuvanhuksessamme, kun mieheni kurkkasi verhon taa....ja mitä bongasimmekaan meidän rannalta! Laulujoutsenpesueen! Vaikka kirjoitinkin biologiasta yo-kirjoituksissa erinomaisen arvosanan, voi silti luontotuntemukseni mennä hieman metsään. Joten jos kyseessä ei ole kuvani perusteella laulujoutsen niin korjaathan ihmeessä :).

Ja tietenkin järkkärissäni oli makrolinssi ruokakuvia varten, joten eihän sitä kaukaa saanut minkäänlaisia kuvia joutsenista. Kaksi ihanaa pientä poikasta heillä oli ja toki heti kun minut huomasivat, suuntasivat he matkan kohti järveä.

Minulla oli tässä käynnissä kilpailu mökkiherkuista ja tulenkin niitä toteuttamaan tässä kesän aikana mutta tällä reissulla meillä oli mukana lohta jonka halstaroimme nuotiolla.

Lohihan ei kaipaa muuta kuin hieman öljyä pinnalle sekä halsterin pinnalle ettei tartu kiinni sekä pyöräytyksiä suolamyllystä. Halsterissa on helppo seurata lohen kypsymistä!


Kaveriksi salaattia, hyvää remoulade-kastiketta ja lasi sauvignon blancia. Ihana kesä!

1 kommentti:

mira kirjoitti...

Sinulla on ihana blogi, tykkään tunnelmallisista kuvistasi :)