tiistaina, kesäkuuta 11, 2013

Kesätori & mökkifiiliksiä

Mökiltämme noin kymmenen minuutin ajomatkan päässä on Hankaan Erätalo jonka pihalla järjestetään kesäisin Kesätori.
Kesätorin avajaisia vietettiin viime lauantaina ja jo ennen kymmentä piha oli täynnä mökkiläisiä.
On aivan upeaa että mökkimme läheisyydessä on tällaista kyläyhteisöllisyyttä ja jo monena kesälauantaina ollaan herkut haettu torilta. Ja pikkumies on löytänyt lukemista kirjakojusta josta vaan aina tekee löytöjä.
Viime lauantaina oltiin menossa kylille ja pysähdyttiin torilla. Aina ei tiedä mitä tarjontaa tori tarjoaa mutta varmaa on että erilaisia leivonnaisia saa edullisesti jos on ajoissa liikenteessä.

Meille tarttui mukaan samana aamuna paistettua ruisreikäleipää, potturieskaa, sämpylöitä, korvapuusteja, pari rahkapullaa, nippu sipulia ja pullo mehutiivistettä. Yhteensä 12,50 €.

Munkkikahvit päälle ja kohti rautakauppaa....
Mökkiprojektin myötä joutuu vähän väliä käymään lähikylässä ja nyt uudesta Tokmannin myymälästä oli pakko ostaa Confetin sävyin prinsessalle lelu. Samanlainen on jossain mökillä vaan eipä löytynyt enää tänä kesänä :).
Vihdoin mökin miljöö alkaa näyttää siltä kuin pitää ja muutaman vuoden jälkeen osaa jo katsoa mihin haluaa mitäkin. Onneksi ei tullut tehtyä ekana vuotena koska pieleen olisi mennyt. Nyt tietää jo mistä kuljetaan minnekin ja mikä toimii missäkin nurkassa :).

Pienen kasvimaan laitoin tulevan kesäkeittiön kylkeen. Alarinteeseen kylläkin mutta tasoitin maata joten uskon että vesi pysyy eikä valu pois. Kasvimaalle laitoin basilikaa, jääsalaattia, rucolaa sekä romaine-salaattia.
Olisin halunnut myös porkkanaa mutta tämän kasvimaan syvyys ei siihen riittänyt. Täytyy miettiä mihin  sen vielä rakentaisin vai jääkö suosiolla ensi kesään?
Ja kun istutuksen ja kivien raahaamisen makuun pääsin niin olihan se pakko tehdä vielä pikkuruinen kukkapenkki. Alkujaan tähän oli tarkoitus tehdä nuotiopaikka vaan onneksi ei tehty. Olisi ollut niin väärä paikka.
Ihan itse omin pikkukätösin raivasin kiviä ja muokkasin maata. Mies auttoi hakemaan vähän hiekkaa penkin pohjalle jotta multa ei valuisi, jälleen alarinteeseen tehdystä penkistä, hetimiten pois. Päälle laitoin multaa ja istutin omaan silmään kivoja kukkasia. Joo, orvokit tunnistan....muuten menin ihan tunteella.
Enkä minä tiedä menestyykö nämä samassa penkissä vaan sittenhän tuon näkee :)
Tarkoitus oli tämä viikko raataa etätyöpaikalla tehden mökkihommia niin paljon kuin mahdollista ja ollaan kyllä päästy eteenpäin harppauksella.
Välillä on ollut ihanaa istua laiturin nokassa ja ihan vaan olla hiljaa & fiilistellä. Ja siihenhän he lipuivat.
Upeat joutsenet.
Muutama kesä sitten saimme nauttia myös poikasten iloittelusta omassa rannassa, saapas nähdä miten käy tänä kesänä.
On tämä möksällä olo vaan nii-in ihanaa! Mieli on täynnä ideoita ja ostoslista varmaan kilometrin mittainen.

Bauhausista shoppasin näitä ihania aurinkokennovalaisimia joita asettelin polulle nuotiopaikkaa kohden. Ihania illalla ja näitä meinaan laittaa vielä huussipolunkin varteen.

Tänään on koko päivän tuullut niin paljon että nuotiota ei voinut laittaa joten ruoka tehtiin asuntovaunurouvan kaasuliedellä. Pyttistä jälleen kun puolikas lenkki oli kaapissa. Nyt alkaa kyllä makkarakiintiö olla taas vähän aikaa täynnä (=pari päivää) eli huomiseksi on keksittävä jottain.

Tänään ollaan kaakeloitu, ensimmäistä kertaa ever, meidän saunan kylppäri. Huh, siihen meni aikaa joten seuraavaksi postaankin remppajuttuja ehkäpä jonkun ruokajutun kera. We'll see :)

2 kommenttia:

Herkkuhovi kirjoitti...

Rakastan kesätoreja ja sitä fiilistä mikä siellä jotenkin vallitsee. Tuntuu että kaikki ovat hyväntuulisia ja pieni puheensorina käy jokapuolella. :)

Terhi kirjoitti...

Sama juttu! Vaikka ketään ei juurikaan tunne niin fiilis aurinkoisena päivänä on mahtava. Juhannustoria ootellen :)