maanantaina, kesäkuuta 10, 2013

Mankeli -ravintola, Krapilla

Viime viikonloppuna appiukko oli rakentamassa saunamökin saunan runkoa ja meidän pikkumies lähti samalla kyydillä kohti pohjoista.
Me miehen kanssa korkattiin silloinen sunnuntain kaunis aurinkoinen aamu skumpalla sekä mansikoilla mökkilaiturilla. Lasit vielä muoviset vaan pian vaihtuvat kunnollisiin :). Ostan muuten monesti tämän pienen pullon skumppaa josta saa reippaat lasilliset, juurikin sopivat brunssille tai herkkuhetkeen eikä tarvii koko pulloa tuhota...mikä ei kyllä ole ollut ongelma :).
Mökiltä kurvasimme kotiin ja mistä päivä alkaa niin helposti siihen se päättyy :).
Päätimme testata uuden Krapin Mankeli -ravintolan ja tietenkin, avajaisviikonloppuna.
Tilasimme ruoat ja alkuun skumpat, tietenkin.

Aika kiva miljöö uudelle ravintolalle, terassi oli täynnä ja jouduimmekin odottamaan hetkosen mutta saimme kivan pöydän.

Alkuun otimme puoleksi grillattua parsaa & halloumia, kyljessä sieniä, neulapapuja, ohraa, pinaattia ja korianterivoita.
Pakko tunnustaa että ensimmäistä kertaa maistoin korvasientä ja ihan jees. Minusta ohra oli tässä liikaa, samoin neulapavut. Pelkkä parsa, halloumi ja korianterivoi tai vaikkapa hollandaise olisi toiminut parhaiten.
Pääruoaksi tilasin Caesar-salaatin kanalla ja mies perusburgerin.
Talon viiniä nauttiessa tarjoilija tuli kertomaan että kana on loppu. Just.
Kun talon valkkarikin oli turhan lämmintä alkoi ärsyttämään. Onneksi tarjoilija oli ystävällinen ja pyysin tilalle burgerin mutta valkosipulimajoneesilla bbq-soossin sijasta.

Siinä meni taas vartti kun tarjoilija tuli kertomaan että "by the way", valkosipulimajoneesi on myös loppu. Aamulla oltiin kuulemma käyty tukussa mutta mutta, eikö sieltä löytynyt kanaa taikka valkosipulia?
Mies tilasi hampparin vuohenjuustolla ja tykkäsi.
Mulla oli basic-setti ja olihan se kyllä hyvää.
Parhautta oli että sämpylät oli pehmeitä! Aiemmin Krapin Ateljeerissa syöneenä huomasin että menu on aikasta samanlainen mutta parannuksia on tehty runsaasti. Ja tämä sämpylä oli kyllä yksi parhaista!
Ja sisältä rare pihvi, niin kuin olla pittää!

Jep, jep. 
Tuusulassa Mankeli-ravintolan tyyppiselle paikalle on kysyntää. Hyvään suuntaan ollaan menty niin palvelun kuin myös raaka-aineiden suhteen. Entisten sahaamisen vaativat sämpylät on korvattu ihanan pehmeillä mutta ei "ruokakauppahötöillä" sämpylöillä ja palvelu oli suht nopsaa ottaen huomioon avajaisviikonlopun.

Ja kyllähän pikkuinen alennus loppulaskussa vaikutti sekä anteeksipyynnöt avajaisviikonlopun sekamelskasta. Kun tietää Krapin tason, se sallittaneen.
Suosittelen kokeilemaan!

2 kommenttia:

Minna Ahvenainen kirjoitti...

Krapi on kuulunut kesään lapsuudesta alkaen. Täytynee mankelikin käydä testaamassa.

Terhi kirjoitti...

Käy Minna ihmeessä testaamassa! Uskon että alkuräpistelyjen jälkeen homma toimii :)