lauantaina, heinäkuuta 27, 2013

Miniloma Kajaanissa

Lähdettiin minilomalle mummoloihin ja tehtiin päivän reissu minun vanhempien mökille, isän synnyinkotiin Laakajärvelle.
Pysähdyimme menomatkalla namuostoksille Laakajärven kauppaan, on ihanaa että näitä pieniä kyläkauppoja vielä löytyy. Tosin ilmeisesti tämäkin kauppa lopettaa syksyllä.
Kuin tilauksesta sää suosi meitä, täysin pilvetön taivas. Isä lämmitti alarinteen saunan jossa muistan ihan pikkuisena jo saunoneeni.
Kuivanmaan mökillä täytyy eri tavalla olla tekemistä kun rantaa ei ole. Tosin isä rakentaa yli kymmen metristä lampea saunan viereen, saapa nähdä jos ensi kerralla uidaan :).

Isä oli ostanut frisbeegolf korin vai miksi noita nyt sanotaan. Olikin hauska kisailla perheen kesken. Minun frisbeet lensi kylläkin tuohon lähipusikkoon, hih :)
Otin pikkupäikkärit kammarissa ja sain yllätysvieraan. Äiti kauhisteli heinäsirkkaa mutta minusta se oli kaunis. Harvemmin heinäsirkkaa muuten edes näkee.
Isä oli tilannut upean ison lohen luottokalamyyjältä ja hauskan mallinen savustuspönttö laitettiin tulille.
Lohi oli suolautunut kylmässä ja alle isä laittoi salaisia ainesosiaan...
...ja kun ammattimies savustaa niin lopputuloshan on täydellinen.
Kylkeen äiti teki raikkaan salaatin juustolla, keitetyt perunat ja minä tein omena-aiolin tosin ihan unohduksissani en muistanut valkosipulia. Ja oli kyllä oikein hyvää ilmankin.
Jopa pikkumies söi hyvällä ruokahalulla vaikka savustettu kala ei ole hänen juttunsa.
Ja jotta päivä päättyisi täydellisesti oli käytävä Purolan grillillä hakemassa mättöä, makkaraperunat. Oli hyvää mutta valitettavasti grillin taso oli kyllä laskenut. Mietin pitkään lähtisinkö Mantan grillille joka on aikanaan valittu Suomen parhaaksi mutta lähigrilli vei nyt voiton.

Miniloma jatkuu ja suuntana Suomussalmi, anopin mökki. Sieltäpä postaan seuraavaksi. Ihanaa ja lämmintä viikonloppua!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

On Mantankin taso laskenut!Ei ole annokset niin kuin ennen vanhaan!

Terhi kirjoitti...

Anonyymi - ahaa, kerros millä tavalla? Ja siis joo, kyllähän ne tyyliin kymmenen vuotta sitten oli erilaisia ja jo sitä ennen mm. Bärämätsin annokset ihania. Kuka muistaakaan?

Minna kirjoitti...

Koko ei ole sama enää!Esim:Petterin erikoisesta söi ennen 2 kevyesti ittensä täyteen mutta nyt ei enää!ja muutenkin annokset muuttuneet huonompaan suuntaan.Moni on sanonut et huonompaan suuntaan mennyt!Ai, Bärämäts!Voi kun saisikin niitä annoksia vielä!Piti oikein Lehtikankaalta asioikseen sinne läteä!

Terhi kirjoitti...

Bärämäts oli kyllä loistava ja Autogrillikin hyvä aikanaan. Ja Kissburger silloin ennen kaikkia mäkkäreitä ja hesejä. Oi niitä aikoja!