torstaina, helmikuuta 08, 2007
Kana-pastasalaatti
Tässäpä postausta illallisesta jota nautiskelimme tiistaina.
Perheemme on siis ollut niin sanotussa on-off flunssassa nyt kolme viikkoa. Poikamme on ollut kotona tarhasta jo kaksi viikkoa...vuoropäivinä minä tai mieheni ollaan oltu kotona joten tiistaina tuntui siltä, että nyt täytyy saada tähän arjen keskelle hieman luksusta.
Tein siis kana-pastasalaattia, pojan kanssa sämpylöitä, nautimme Beaujolais-viiniä ja vielä jälkkäriksi hieman mansikkamoussekakkua Cavan kera.
Tämän kana-pastasalaatin idean olen saanut ystävältäni ja jatkojalostanut siitä.
-------------------------------------------------------------------------------
Kana-pastasalaatti
- noin 400 g maustamatonta broikkufilettä suikaleina
- pastaa oman maun mukaan (tähän käytin proteiinipastaa vajaan pussin)
- punainen paprika
- pari purkkia ananaspaloja
- oman maun mukaan juustoa kuutioina (käytimme Pohjanpoikaa)
- Heinzin curry-kastiketta vajaa pullo
Paista broikun filesuikaleet ja mausta esim. cayannella, mustapippurilla, suolalla ja chilillä. Anna jäähtyä.
Keitä pasta al denteksi ja jäähdytä.
Kuutioi paprika sekä juusto.
Miksaa kaikki ainekset keskenään ja lorauta Heinz-pullosta curry-soossia vajaa pullo. Pasta imee aika hyvin soossia joten laita sen verran että on kosteaa.
Sämpylät
- 5 dl sinistä maitoa
- 1 pussi kuivahiivaa
- 1 tl sokeria / hunajaa
- 2 tl suolaa
- pari lorausta juoksevaa margariinia
- vehnäjauhoja + leseitä/puurohiutaleita/muita jauhoja
Lämmitä maito mikrossa.
Lisää maitoon suola ja sokeri sekä juokseva margariini.
Lisää vehnäjauhoja + kuivahiiva ja alusta taikinaan vielä oman maun mukaan esim. puurohiutaleita/leseitä/siemeniä tai muita jauhoja. Me käytimme ruis-sihtijauhoja näihin sämpylöihin.
Anna taikinan jäädä pehmeäksi, näin saat myös sämpylöistä pehmeitä.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa.
Leivo taikinasta sämpylöitä ja anna vielä pellillä kohota hetkisen.
Paista noin 200 asteessa kunnes pinta näyttää ruskettuneelta.
--------------------------------------------------------------------------------
Salaatin ja sämpylöiden kera nautimme kuvassa näkyvää Beaujolaista ja täytyy sanoa etten todellakaan voi kehua. Kyllä se nyt meni mutta ennemmin olisin nauttinut sitä hyvää Cavaa jo tässä vaiheessa tai ollut ilman.
No, aina viinikään ei ole hyvää...
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
2 kommenttia:
Teillä näyttää viiniä kuluvan=)
Itse en voi sietää viinejä, kuoharit juhlissakin jää kyllä ottamatta, ei vaan maistu, ei yhtään. Mutta limuja menee sitten ihan litratolkulla.
Muutenkin olen tosi kranttu alkoholin suhteen, juoppoa musta ei saisi tekemälläkään, kun oikein mikään ei maistu hyvältä.
Tuo salaattisi kuulostaa hyvältä. Itse tein muutama päivä sitten samantapaista kun olin kaverilla kylässä, mutta aineksia oli hieman enemmän. Juustona käytin fetaa ja kastikkeena majoneesia + kermaviiliä, jonka maustoin Karibian mausteseoksella, jota en ollut aiemmin nähnytkään. Se oli kiva tuttavuus.
Juu, kyllä meidän perhe tykkää viinistä. Nykyään emme tosin viikolla juo juurikaan viiniä, Montrealin vuosina siihenkin ehti tottua mutta viikonloppuna kyllä ruoan kanssa viiniä menee.
Kana-pastasalaatti-iltana oli mun nimpparit joten pitihän silloin "juhlaa" kilistää Cavalla :)
Lähetä kommentti