torstaina, elokuuta 13, 2009

Helppo mustikkapiirakka

Nyt mustikkasato on parhaimmillaan ympäri Suomen, täällä etelässä jo tosin alkaa olla ohi ja puolukat jo punertuvat metsissä.

Päätin leipoa yhtä suosikkiani, nopeaa ja helppoa mustikkapiirakkaa joka maistuu ihan sellaisenaan maitolasin kera. Tästä tulee iso mustikkapiirakka josta riittää monelle!



Helppo mustikkapiirakka:
  • 8 kananmunaa
  • 6,5 dl sokeria
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • noin 200 g voita
  • vaniljasokeria
  • mustikoita
Laita kiertoilmauuni lämpiämään noin 190 asteeseen.
Sulata voi.
Vaahdota kanamunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää vaniljasokeria maun mukaan ja lorauta joukkoon sula voi.
Sekoita nopeasti tasaiseksi ja levitä leivinpaperilla vuorattuun korkeareunaiseen uunipeltiin.
Ripottele pinnalle paljon mustikoita.
Paista uunissa kunnes pinta saa väriä ja tikulla kokeillen piirakka tuntuu kypsältä.

4 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Ihanan herkullisen näköistä mustikkapiirakkaa. Voisit taas lenkkeillä mun luo ja tuoda palasen maistiaisiksi ;)

Sanna kirjoitti...

Kiitos, oli hyvää!

Terhi kirjoitti...

Kiva, että maistui :)...eipä tuosta pellillisestä enää paljoa jäljellä olekaan :)

Anonyymi kirjoitti...

kiitos helposta reseptistä ! muuten, mitä tarkoittaa että se on kypsä, siis pitääkö sen olla kiinteää ?

t hiukan nuorempi kokki ;)