lauantaina, tammikuuta 15, 2011

Juustoiset broileri-pastakääröt

Loihdin taannoin ihania canneloneja broileri-mozzarella-basilikatäytteellä ja ohjeen kirjoitin jonnekin reseptikätköihini! ...ehkä se löytyisi jos lähtisin kaivamaan. Mielitekoni oli nyt kuitenkin suurempi ja en lähtenyt etsimään reseptiä vaan halusin kokeilla lähes samaa mutta tuorepastalla ja ehkä uudessa muodossa ja siitä se ajatus lähti...

...päätinkin tehdä tuorepastasta lasganelevyjen muodossa ns. Tournedosseja mutta homma hyytyi kokoon kun kaupan tuoreet lasaganepastalevyt repeytyivät rullatessa heti. Ne taisivat olla liian kuivia, muuta selitystä en löytänyt, koska yritin voidellakin ne juustosoossilla....Höh ja pöh...olisi pitäny tehdä ne levyt itse! Mutta tähän jäi haastetta seuraavaan kertaan!

Ei siinä mitään ja hyvä kokkihan keinot keksii nopeassa tilanteessa ja päätin sitten tehdä canneloni -tyyppisiä kääröjä ja hyvin toimi!

Tähän settiin keitin ensin juustokastikeen joka sai tekeytyä ja paksuuntua jäähtyessään.

Juustokastike:
  • noin 40 g voita
  • noin 4 dl vehnäjauhoja
  • noin 7 dl täysmaitoa
  • kolme kourallista emmental -juustoraastetta
  • suolaa myllystä
Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa.

Lisää joukkoon vehnäjauho vispilän avulla. Seoksen tulee olla sakeaa.

Liruta joukkoon pikku hiljaa täysmaito ja sekoita jatkuvasti. Kastike palaa helposti pohjaan, joten sekoita koko ajan.

Kun kastike on ns. "pulpahtanut" muutaman kerran on se valmis. Lisää joukkoon juustoraaste ja sekoita kastike tasaiseksi.
Tomaatti -kastike:
  • tomaattisoossi purkista (suosin italialaisia soosseja)
  • 1/2 sipuli tai punasipuli maun mukaan
  • 2 valkosipulin kynttä puristettuna
  • suolaa myllystä
  • mustapippuria myllystä
  • oliiviöljyä
Minä käytän punasipulia, koska tykkään sen vahvasta mausta. Monen mielestä punasipulin maku on väkevä ja kitkerä mutta kokeile ja jos et tykkää niin käytä keltasipulia.
Kuullota oliiviöljyssä sipulit.

Lisää tomaattisoossi (itse laitan vielä vettä purkillisen, huuhdon siis kaikki maut mukaan!) ja anna poreilla niin pitkään kun aika sallii. Tunti ja kaksikaan ei ole pahasta....soossi tekeytyy!


Tarvittavat soossit on keitetty ja haudutettu eli mennään loppuohjeistukseen!

Täyte tuorepastalevyille:
  • 3 broikun filettä
  • pieni pallo Mozzarellaa
  • puska basilikaa pieneksi hakattuna
  • juuri keitettyä tomaatti-kastiketta
Pilko jäähtyneet broikun fileet sekä mozzarella pienen pieniksi paloiksi. Hakkaa joukkoon basilika. Sekoita joukkoon pari isoa lusikallista aiemmin keitettyä tomaattikastiketta.
Käytin näitä valmiita tuorepasta lasagene-levyjä mutta suosittelen siis omatekoisia, koska nämä repeytyivät rullatessa. Lasagneen nämä taas sopivat erittäin hyvin!
Levitin vähän juustokastiketta levyille ja niiden päälle täytteen.
Muista jättää tuorepastalevyn yläpäähän "tyhjää", koska levyä rullatessa täyte siirtyy...aivan kuin kääretortussa :).
Lusikoi uunivuoan pohjalle juustokastiketta ja lisää rullat. Sain itse tehtyä kuusi rullaa täytteen määrästä.

Päälle vielä tomaattikastiketta, juustokastiketta sekä raastettua parmesan-juustoa. Uuniin, noin 185 astetta kunnes haarukalla kokeillen tuntuu napakalta.
Lapsille kylkeen kruunukurkut ja aikuisille ihan vihersalaatti sekä lasi hyvää punaviiniä, nami!

Pastahalua talven pakkaspäiviin!

2 kommenttia:

Noora kirjoitti...

Oi mitä herkkuja! Kun on ruuassa pastaa ja juustoo, niin ei voi kyllä olla muuta kuin hyvää! :P

Anonyymi kirjoitti...

Aloin juuri tätä ihanaista herkkua väsäämään, mutta usko taitaa loppua tuon juustokastikkeen kanssa. Tuleeko siihen todella 4dl vehnäjauhoja? Laitoin 2dl ja menee kyllä ihan sekoittamattomaksi puuroksi.