Miehellä oli palaverin jälkeen viisi minuuttia aikaa käydä lähikaupassa, joten ihmeitä en voinut tekstarilla toivoa. Tässä kohtaa kiitin itseäni että jotain herkkuja olin pakastanut!
Kaivelin pakkasta, josta sulatin kajaanilaista Pekka Heikkisen puu-unileipää, joka on kyllä parasta ruisleipää! Aikoinaan tätä herkkua on saanut Helsingin keskustan Stocka herkusta vaan en tiiä saako enää, joku viisaampi voisi kertoa? Muutoin joutuu aina Kajaaniin-reissuilta hamstraamaan :).
Mies toi "käskystä" kylmäsavuporoa kaupasta...ja onneksi anoppi oli antanut pari purkkia puolukkahilloa. Näillä pääsin pitkälle alkupalojen suhteen!
- puu-uunileipää mahdollisimman ohueksi siivutettuna
- Philadelphia tuorejuustoa
- kylmäsavuporoa ohuina siivuina
- puolukkahilloa
Tarjoile kuohuviinin kera!
Näppä upposivat kyllä vieraalle vaikkeivat nyt niin kauniita ole mutta maku olikin parasta! Ja olivat super-nopeita valmistaa. Tuota kylmäsavuporoa olisi kyllä saanut olla enemmän, nyt oli aikasta niukasti mutta näillä sain kehut kuitenkin ja se riitti minulle :).
Vinkki! Loistava alkupala pikkujouluihin ja uuden vuoden juhliin esim. jouluna ylijääneestä poron paistista!
Niin ja jos ketä kiinnostaa niin pääruoaksi tarjosin nieriää, pottumuusia ja hunajaisia juureksia sekä potturieskaa. Ehkäpä postaan nämäkin joku päivä :)
2 kommenttia:
Poro ja puolukka, hyvä idea, toimii varmasti! :)
Oli kyllä hyviä mutta poroa ois pitänyt olla enemmän :)
Lähetä kommentti