sunnuntai, joulukuuta 16, 2012

Aura-päärynäpiiraat

Päätin jo viime vuonna viettää joulun omassa, uudessa kodissa mutta niimpä me vain päädyttiin pohjoiseen mummolaan viettämään joulua.
Noh. Tänä vuonna vietämme joulua täällä etelässä. En antanut periksi vaikka mies hieman kaipasikin pohjoiseen. En.
Minä halusin ja haluan tehdä nyt oman joulun ja aloittaa omat perinteet.

Mies pelkäsi mustaa joulua. Hih, turhaan :). 
Ja sitä lunta riittää ja minä en valita. En todellakaan koska lunta ei voi olla liikaa ja rehellisyyden nimissä en ymmärrä miksi lumesta valitetaan. Ja kyllä, olen itse aurannut ja kolannut, teen sitä mieluusti edelleen mutta mies taitaa tehdä vieläkin mieluummin. Luulempa että hällä on jokin "kisa" naapurin kanssa käynnissä kumpi kolaa pihan aikaisemmin aamulla;)....mene ja tiedä mutta kun saamme nauttia talvesta niin nautitaan!

Päätin että kun vietämme joulun kotona niin en ota stressiä ja en aiokaan. Leivon, siivoan ja kokkaan sen minkä ehdin, hymyssä suin!

Leivonnan aloitin jo ajoissa ja nämä Aura-päärynäpiiraat päätyivät pakkaseen jo viikko sitten. Ja mies.
Ensin hymähti että mitäs nuo nyt sitten on ja kun sai maistiaisen niin olisi punaviinilasin kera syönyt kaikki vaan en antanut :). Sitten jouluna!

Aura-päärynäpiiraat:
  • rahka-voitaikinaa
  • päärynää
  • Aura-juustoa
  • saksanpähkinöitä
  • Sweet chili-soossia

 Valmista rahka-voitaikina ohjeeni mukaan.

Kaulitse valmis taikina ohueksi levyksi ja ota isolla lasilla tai ympyrämuotilla kiekkoja taikinasta.
Voitele kiekkojen reunat kananmunalla.

Sivele kiekon keskelle sweet chilisoossia, lisää päälle murustettua Aura-juustoa sekä pieneksi hakattuja saksanpähkinöitä.
Lisää päälle vielä viipaloituja päärynänsiivuja.
Paista noin 190 asteessa kiertoilmauunissa kunnes piiraat saavat väriä pintaan.
Nauti lämpöisinä punaviinin kera.
Tai pakasta, kuten minä. Sulata ja lämmitä hieman miedossa uunin lämmössä ennen tarjoilua.

Tämän ohjeen bongasin Glorian Ruoka & Viini-lehdestä ja olipas kyllä hyvä ohje vaikkakaan en enää edes muista teinkö sinnepäinkään vaan idea siis lehdestä :).
Ja nämä herkkupalat sopii kyllä juhlaan kuin juhlaan!

Niin, ja se naapurin mies johtaa aurauskisaa...ainakin vielä!

6 kommenttia:

Martsa80 kirjoitti...

Voiskohan noi saksan pähkinät korvata vaikka pinjan sieminillä? Noi saksanpähkinät kun aiheuttavat allergiaa. Kova ois into kokeilla näitä kuullostavat niin hyviltä, namsk!

Terhi kirjoitti...

Hei Martsa! Jätä pähkinät kokonaan pois, ei haittaa ollenkaan :). Ne tuovat hieman purutuntumaa mutta kyllä ne voi jättää pois.

Anonyymi kirjoitti...

voiskohan tehä valmiiksi pakkaseen?

Martsa80 kirjoitti...

Kun lukee tekstin kunnolla niin, siellä on että voi pakastaa :)

Martsa80 kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Terhi kirjoitti...

Juu, nämä voi hyvinkin pakastaa...paha vaan on että kun tietää niitä pakkasessa olevan, on pakko sulattaa ja herkutella :)

Martsa80, minä muuten viimeksi unohdin kokonaan pähkinät kun en kurkannut reseptiä. Superhyviä olivat siltikin!