Menneellä viikolla alkoi pullahammasta kolottaa ja mieleni teki varsinkin rahkapullia. Näin Ystävänpäivän lähestyessä päätin leipoa rahkapullat sydämen muotoisiksi.
Pullataikinan teen aina perusohjeellani.
Anna taikinan kohota esim. mikroaaltouunissa noin puolisen tuntia tai kunnes taikina on paisunut tuplakokoon.
Kauli taikina noin 1,5-2 sentin paksuiseksi levyksi ja ota isolla sydämen muotoisella muotilla taikinasta pullia.
Anna pullien kohota liinan alla.
Rahkatäyte: - 1 prk maitorahkaa
- 1/2 dl sokeria
- 1/2 dl kuohukermaa
- 1 kananmuna
- 1 sitruunan mehu
- 1 rkl vaniljasokeria
Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
Paina kohonneiden pullien keskelle lasilla/kahvikupin pohjalla kolo ja voitele kananmunalla.
Lusikoi rahkatäytettä päälle, lisää pakastemustikoita sekä vähän sokeria pinnalle.
Paista pullia noin 200 asteessa kunnes pinta saa väriä ja pullat näyttävät kypsiltä.
Oih! Näistä tuli niin ihana tuoksu kotiin ja maistuivat maitolasin kera hyviltä.
Näihin voi kokeilla myös muita marjoja hyvinkin!
Kyllä pulla on vaan hyvvää, eikös?
7 kommenttia:
Olipas kiva ohje ja oivallus, kiitos vain!
Seuraavan pullataikinan kohdalla nämä kokeillaan meilläkin. Ilahduttavan paljon kun näyttää vielä löytyvän mustikkaa pakasteesta.
Nam, mitä herkkua! Kyllä pulla on hyvää :) Ja rahkapulla eritoten :)
Liian hyvän näköstä... huhtikuussa olen luvannut herkutella sitten taas vähän joten siihen asti pitää jaksaa. Resepti on onneksi täällä tallessa :)
Kiitos Sirkku! Marjoiksi käy mitkä vain mutta minunkin pakkasesta löytyi juuri mustikoita :).
JenniKaroliina, jep. Pulla on kyllä parasta ja se tuoksu minkä uunituore pulla tuo kotiin on kyllä huumaava.
Viivi, kiitos!
Oi miten täydellisen näkösiä pullia! <3 Ihana idea tehdä tommosia sydämenmuotoisia!
Ihania, ja maistuvia! Edes minä en onnistunut pilaamaan pullien ulkonäköä mörhinnällä. ;)
Ihanaa Petra ja lisää pullapäiviä!
Lähetä kommentti