Pikkujouluaika alkaa olla kuumimmillaan. Meilläkin Confetissa tonttuiltiin eilen vaikka minulla tonttuilu meinasi jäädä väliin...
...ollaan kotona meinattu rempata meidän rappuset alakertaan jo varmaan vuosi ja olen aina miettinyt että se päivä tulee kun vedän lipat. Ja sen tein perjantaina.
Villasukat luisti rappusten yläpäässä ja suorin vartaloin kerien päädyin alakertaan :(. Päivystysreissun jälkeen lopputuloksena paha revähtymä kyljessä. Onneksi ei mennyt kylkiluita!
Ja se rappusremppa alkaa heti kun olen toimintakykyinen :).
Onneksi pikkujouluissa saimme vain istua, ihan minkä vaan illanvieton olisin kyllä jättänyt väliin mutta pikkujouluja en voinut koska hengitin kuitenkin. Kotiuduin kylläkin nätisti ennen puolta yötä.
Tämä päivä onkin sitten mennyt tuskaillessa...ompahan tullut luettua sohvalla kun kymmentä metriä enempää ei oikein pysty kävelemään.
Pakko oli kuitenkin ideoida joku herkku näin illaksi, miehet kun ovat iltamyöhään säbäilemässä.
Pakkasessa oli lehti- ja voitaikinaa ja jääkaapissa avatty luumuhillo sekä pala cheddaria. Siitäpä se lähti.
Luumu-cheddarkierteet
- Lehti- tai voitaikinalevyjä maun mukaan (ite tykkäsin enemmän lehtitaikinaan tehdyistä)
- luumuhilloa
- hyvää, voimakasta cheddaria
- keltuainen
Sulata lehti- tai voitaikinalevyt.
Kauli levyt sekä pitkittäis että poikittais suunnassa tuplakokoon. Leikkaa kahtia ja vielä palat kahtia.
Saat siis yhdestä levystä aina kaksi kierrettä.
Levitä lusikalla luumuhilloa levyille ja raasta päälle vahvaa cheddarjuustoa.
Käännä toinen kapea suikale toisen päälle ja kiepauta kierretikuksi. Pyöräytä kierretikku ympyräiseksi.
Voitele keltuaisella sekä raasta päälle vielä cheddarjuustoa.
Paista noin 185 asteessa kunnes pinta on saanut väriä ja juusto on sulanut.
Nämä oli kyllä hyviä! Kylkeen lasi hyvää, tuhtia punaviiniä.
Tarjoaisin näitä ehdottomasti pikkujoulupöydässä suolaisena, lähes kylminä.
Nämä voit hyvin leipoa pakkaseen jo etukäteen ja sulattaa juuri ennen tarjoilua.
Vinkki! Vaikkakin luumuhillo on makeaa, voisin laittaa vielä väliin ihan ohueksi suikaloitua chorizoa. Pakko kokeilla! Ja myös vuohenjuusto toimisi tuon luumun maun kera.
2 kommenttia:
Oooh, tää onkin ihan uus juttu mulle! Voin hyvin kuvitella miltä nämä maistuisivat punaviinin kera....nam! Linkitän sut blogiini, niin löydän tänne takaisin ja pääsen testaamaan näitä herkkuja.
Hei Tita! Nimenomaan punaviinin tai glögin kera :)
Lähetä kommentti