Meillä isänpäivä alkoi myöhäisellä brunssilla, koska minä en jaksa herätä kukonlaulun aikaan kokkaamaan ja mieheni tietää tämän :)
Söimme miehen suosikkileipiä, karjalanpiirakoita, mansikoita ja tietenkin mimosat.
Ja tietenkin leivoin suklaakakun. Meillä sekä mies että poikanen rakastaa suklaata joten yritin tehdä niin täyteläisen kuin osasin.
Ajatus oli että ganache valuisi juuri ettei osuisi tarjoilualustalle mutta liian myöhään tajusin että ritilän päällähän se olisi pitänyt tehdä ja sitten siirtää tarjoilualustalle. Nooh, mitäs pienistä!Suklaakakkupohjan tein jo lauantaina Siiliparatiisin reseptillä.
Ja tein juurikin kolmen kananmunan satsin joka sopi justiinsa eikä melkein Städterin pieneen kakkuvuokaan. Ja on kyllä pakko vannoa tuon vuoan nimeen, niin tasaisen muhkea kakkupohjasta tuli.
Leikkasin kakkupohjan kolmeen osaan ja kostutin Baileys-liköörillä.
Väliin laitoin suklaisen hyydykejauheen ja annoin kakun levätä nyt sunnuntaiaamuun jääkaapissa.
Aamulla tein ganachen päälle:
- 100 g taloussuklaata
- 0,5 dl kuohukermaa
- 30 g voita
Sulata kaikki kattilassa sekoittaen ja anna jäähtyä.
Valuta kakun pinnalle ja koristele mielesi mukaan.
Tosiaan ritilän päällä olisi pitänyt se valutus tehdä mutta eipä tuo makua haitannut vaikka ganachea oli reilusti :)
Päällä lappasin ison kasan vadelmia.
Pöydässä kuului vain "uuh", "uuh" ja "uuh" eli maistui!
Isänpäivää jatketaan leppoisin tunnelmin sateesta huolimatta. Dinneriksi on luvassa oman isäni kalastamaa nieriää, pottumuusia, remouladia ja salaattia.
Mutta sitä ennen kannustamaan Tiikereiden 02 edustusjoukkue voittoon!
2 kommenttia:
Ihanan näköistä, nuo valuvathan pitää/saa syödä ensin!
Kiitos Merja ja Mustikkasuu! Kerrankin tästä kakusta ei jäänyt muruakaan jäljelle ;)
Lähetä kommentti