maanantaina, helmikuuta 05, 2007
Kana-caesarleivät
Tänään oli jälleen vuorossa helppoa ruokaa :). Suuri herkkumme on erilaiset lämpimät leivät joko pottujen kera tai salaatin.
Tänään tein kana-caesarleipiä ja Pirkka-pussista valkosipuli lohkoperunoita.
-------------------------------------------------------------------------------
- 2 palaa mahdollisimman suurta paahtoleipää (meillä tässä jotain viljaista)
- paneroitua broikkua (meillä tässä Pirkan paneroituja broikkupuikkoja)
- salaattin lehtiä
- aamupala juustoa siivu
- viipaloitua tomaattia
- reiluja siivuja punasipulia
- caesarkastiketta
- lisäkkeeksi joko salaattia tai jotain paistovalmiita pottuja
Paista lisäkkeeksi potut rapsakoiksi ja paista samaan aikaan kuumassa uunissa paneroidut broikut mahdollisimman rapsakoiksi.
Paahda paahtimessa paahtoleivät, levitä päälle hieman kastiketta ja sitten järjestyksessä salaatin siivut, juustosiivu, broikut, tomaatin siivut ja punasipulin siivut.
Lorauta päälle caesarkastiketta. Meillä oli tänään myös tomaatti-chilisalaatinkastiketta joukossa.
Leikkaa leipä kahtia ja nauti heti.
Tämä annos on siis yhdelle!
--------------------------------------------------------------------------------
Harmi kun Suomesta ei saa kunnon "chicken stripsejä" mitä sai Jenkeistä ja Kanadasta; kunnon vaaleaa broikunfilettä. En edes halua tietää mitä noissa kaupan puikoissa on mutta tässä ne toimii. Myös paneroitu pihvi toimisi ihan hyvin tai jos haluaa keventää niin grillattu broikun file ohuen ohueksi siivutettuna.
Moussekakusta sen verran, että sen verran kakku oli yön aikana tekeytynyt ja supistunut, että ei siitä saanut enää kuin pohjakerroksen. Tein pohjasta ihan muhkean ja kostutin sen mansikkamelballa. Sitten tein mansikkamoussen ja kaadoin sen pohjan päälle.
Jälleen mousse hieman valui reunavuoan yli mutta sehän ei haittaa.
Käytin muuten Valion uutta 20%:n vispikermaa ja luulin, että se vaahtoutuu ihan kuin perinteinenkin mutta eipä niin käynytkään. Hieman liian löysää moussesta tuli mutta katsotaan jospa liivatteet saisivat yön aikana ihmeitä aikaan!
Huomenna sitten koristelen kakun...siinäpä onkin miettimistä :).
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
2 kommenttia:
Hei!
Kannattaa tosiaan tehdä tuota sipulista makkaravuokaa, maku oli loistava! Itse tykkään hookoosta niin, että se paistetaan tosi tummaksi ja tuossa se jää sellaiseksi, kun ei sekoita sitä sinne kermaperunamössöön.
Nuo siun firman sivut on kivat, tässä just kävin niillä yksi päivä :)
Lisäänpäs senkin urlin tuonne sivuilleni, jahka rupean taas kikkailemaan noita.
Kiitos Cebic!
Täällä tosiaan toinen hookoon ystävä :) Aina vaan kehittelen jotain uutta siitä. Tosin vasta sain kollegaltani reseptin hookoon nakkeihin jota on pakko pian koittaa! Kuulosti niin oudolta mutta hyvältä :).
Lähetä kommentti