lauantaina, tammikuuta 31, 2009

Runebergin tortun uudet muodot

En ole koskaan ollut mikään fanaattinen Runebergin torttujen ystävä mutta nyt kun halusin kehitellä mehevän reseptin Confetin sivuille päätin antaa tällä klassikkoleivonnaiselle mahdollisuuden :).
Ja yllätyin positiivisesti, nämä olivat "vaikka itse sanonkin" tosi hyviä!



Runebergin tortut:
  • 200g suolatonta voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl mantelijauhetta
  • 1 dl kaurakeksimurua (noin 8 keksiä hakattuna muruiksi)
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1 dl kuohukermaa
  • 4 tl Amaretto-likööriä
  • vadelmamarmelaadia
Kostutus ja kuorrutus:
  • Amaretto-likööriä
  • vadelmamarmelaadia
  • tomusokeri-vesikuorrutetta (värjätty pastaväreillä vaaleanpunaiseksi)
Lämmitä uuni noin 200 asteeseen.
Vaahdota pehmeä voi sekä sokerit. Lisää voi-sokeriseokseen kananmunat yksitellen.
Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne joukkoon kuohukerman kera. Mausta takina Amaretto-liköörillä.
Lusikoi taikinaa silikonivuokaan noin 2/3 saakka. Paina jauhotetulla puhtaalla sormella kolo taikinaan ja lisää siihen vadelmamarmelaadia. Voit myös pursottaa vadelmamarmelaadin taikinaan.
Paista torttuja noin 15-18 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.
Anna torttujen jäähtyä ja lusikoi aikuisten torttujen pinnalle 2tl Amaretto-likööriä. Lusikoi pinnalle vielä vadelmamarmelaadia ja koristele sen ympärys tomusokeri-vesiseoksella.

6 kommenttia:

Pahalapsi kirjoitti...

Nuo muotit tekevät ruunebereistä kyllä tosi kivan näköisiä. :)
Mie en ole vielä ehtinyt näitä torttuja leipomaan, mutta kyllähän sitä vielä onneksi ehtii..

Anonyymi kirjoitti...

Insanity - jep, vielä on hyvin aikaa. Reseptitehtailussa on vaan pakko tehdä aina hyvissä ajoin :).
Itse en ennen tykännyt silikonimuoteista mutta nyt jäin koukkuun....

Jael kirjoitti...

Tosi kauniita Runebergin torttuja! Itsekin olen jäänyt silikonivuokakoukkuun,mulla on niitä aika monta jo.

Anonyymi kirjoitti...

Aikas herkullisilta näyttää ja resepti kuulostaa hyvältä. Menikö jo kaikki vai jäikö maistiaisiksi..?! :)

Anonyymi kirjoitti...

Heips
Jos ei välitä viinan mausta, niin mitä ehdotat tilalle ?
Miksi pitää ostaa keksejä tehdäkseen jotain leivonnaista, mitä keksien tilalle ?
Itse teen mieluummin raaka-aineista kuin esim. kekseistä.
Hyvää runeberginpäivää sinulle ja perheellesi !

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Yaelian!

Sanna - kyllä löytyy aamuksi :), tuon tullessani!

äiti lapsilla - voi ilman muuta tehdä ilman alkoholia, käytä karvasmanteliaromia.
Keksejä ei tarvitse erikseen ostaa vaan periaatteessa mikä keksinmuru vaan käy...jos kaapistasi löytyy pipareita, Marie-keksejä tai vastaavia niin kaikki käy! Runebergin tortut onkin todennäköisesti saaneet aikoinaan sisäänsä kaapista löytyviä keksin- tai kakunmuruja, ohjeita on varmaan yhtä monta kuin leipojaansain :). Jos keksejä ei löydy niin korppujauho käy myös.
Ja hyvää Runebergin päivää!