En muistakaan milloin olisin viimeksi tehnyt raparperipiirakkaa, joten johan oli aikakin kokeilla miltä pihamme sato maistuu :).
Päätin kokeilla pirakkaan hieman tummempaa kidesokeria sekä myös täysjyväjauhoja. Piirakka saikin hieman "ruskeamman" sävyn ja makukin oli loistava, suosittelen kokeilemaan!
Raparperi-rahkapiirakka
Taikina:
- 1 kananmuna
- 1 dl ruokokidesokeria
- 1 dl vaniljalla maustettua rahkaa
- vajaa 1 dl pullomargariinia
- 1 dl täysjyvävehnäjauhoja
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl soodaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 raparperin vartta
- 1 dl vaniljalla maustettua rahkaa
- 1 dl "partaäijä-jogurttia" tai maustamatonta jogurttia
- 1 kananmuna
- 1/2 dl ruokokidesokera
Voitele pullomargariinilla silikonisudin avulla piirakkavuoka ja levitä taikina tasaiseksi vuokaan.
Kuori raparperit, viipaloi ne ja levitä viipaleet pohjan päälle. Valuta päälle rahkapäällys.
Paista noin 200 asteessa 25-30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut väriä ja piirakka on kypsä.
Nauti piirakka lämpimänä vaniljakastikkeen tai vaniljäjäätelöpallon kera!
2 kommenttia:
juuri kaipasin raparperipiirakan ohjetta ja täältä sen löysin. Kiitos. Hyvää oli!
t: Seija
Oikein herkullisen näköistä piirakkaa :)
Lähetä kommentti