Juusto-salamivoileipäkakku
- vaaleaa ja tummaa vuokaleipää noin 8 siivua per laatu
- noin 200g salamipötköstä pieneksi kuutioksi pilkottuna (muista ottaa kuori pois!)
- noin 100 g Philadelphia mustapippuri-kevätsipuli tuorejuustoa
- 1 prk kermaviiliä
- pari pyöräystä mustapippuri- ja suolamyllystä
- 1/2 sipuli pieneksi kuutioksi pilkottuna
- ruohosipulisilppua kourallinen
- 1/2 keltainen paprika pieneksi kuutioksi pilkottuna
- kolme kourallista punaista emmental-juustoraastetta
- noin 100 g Philadelphia-tuorejuustoa, maustamatonta
- noin 1 dl kuohukermaa
- noin 3 dl kuumaa vettä johon sekoitettu häränliha-fondia
- vajaa purkki ranskankermaa
- noin 100g Philadelphia-tuorejuustoa, maustamatonta
- 2 rkl Hellmann's majoneesia
- kaksi kierrosta suolamyllystä
- sitruunanlohkon mehu (noin 1 rkl)
- voileipäkakun reunoille emmental-raastetta
- salaatinlehtiä
- salamia
- paprikaa eri sävyissä
- juustoa
Vuoraa perinteinen leipävuoka kelmulla.
Leikkaa vuokaleivistä reunat pois.
Aseta vuoan pohjalle vaaleaa vuokaleipää ja kostuta kevyesti.
Lisää puolet salamitäytteestä.
Lisää päälle tumma vuokaleipä, kostuta kevyesti ja lisää juusto-kasvistäyte.
Lisää päälle tumma vuokaleipä, kostuta kevyesti ja lisää päälle loput salamitäytteestä.
Lisää pinnalle vaalea vuokaleipä ja kostuta kevyesti.
Anna tekeytyä kylmässä vähintään yön yli.
Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä voileipäkakun ympärille. Ripottele reunoille emmental-raastetta.
Koristele oman maun mukaan salaatinlehdillä, salamilla ja paprikasta sekä juustosta otetuilla tähdillä.
1 kommentti:
Namilta kuulostaa.Juu ois kyllä tullu hieman suolainen jos auraa oisit laittanut.Hyvä valinta näin.Se suolasuus vaan voimistuu mitä enempi on kaapissa.Joskus tehny sellasen virheen ite kans.Samoin joskus laitoin liian vahvaa lihalientä ku aattelin et hyvää se on kun tykkään :) No suolasta tuli..
Lähetä kommentti