Tänä vuonna luumut jäi tosi pieniksi, kun ei oikein oltu koko kesänä kotosalla kastelemassa puita. Harmi sinällään mutta ihan hyviltä nämä pikkuisetkin maistuivat ja makeitakin ovat!
Arki-iltoina ei oikein ehdi eikä jaksakaan mitään suuritöistä leipomusta väkertää ja päädyin jälleen ihanaan peruspiirakkapohjaani, jonka postasin aiemman omppupiirakan yhteydessä.
Käytin samoja mausteita taikinaan eli kardemummaa ja kanelia, ne sopivat herkullisesti myös luumujen kanssa!
Taikina:
- peruspiirakkapohjaa viiden munan annos
- luumuja
- sokeria
- kanelia
Halkaise hedelmäveitsellä luumut kahtia ja poista kivi.
Levitä takina voideltuun vuokaan ja asettele luumut kuoripuoli alaspäin taikinan pinnalle. Minä vähän nuukailin luumujen kanssa, joten saa laittaa reilusti enemmän!
Ripottele pinnalle kanelia sekä sokeria ja paista kiertoilmauunissa noin 195 asteessa kunnes pinta saa väriä ja piirakka alkaa irtoamaan vuoan reunoilta. Voit kokeilla kypsyyttä hammastikulla.
Ripottele paiston jälkeen vielä hienoa sokeria piirakan pinnalle.
Paistuessaan luumut "humpsahtavat" ihanasti piirakan sisään. Minä söin palaseni vaniljajäätelön kera, miten sinä söisit?
Syksy on kyllä ihanaa aikaa kun niin paljon kaikenlaisia tuoreita hedelmiä ja marjoja on saatavana! Jatketaan leipomista :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti