Paistan pohjan aina samalla reseptillä ja täytteiksi en hyväksy muuta kuin kermavaahtoa ja mansikoita. Se on se kesän paras mansikkakakku.
Kakkupohja:
- kananmunia
- sokeria
- vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Meidän kolmen hengen poppoolle teen aina kolmen kananmunan kakun, siitä riittää 2-3 palaa per napa kakkunälästä riippuen.
Vaahdota sokeri ja kananmunat kovaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkooon jauhot & leivinjauhe. Kaada voideltuun & jauhotettuun kakkuvuokaan (kolmen munan pohjan paistan 1,5 litran alumiinisessa kakkuvuossa jonka halkaisija noin 19 cm).
Paista noin 180 asteessa kypsäksi.
Täyte ja kostutus:
- kostukkeeksi maitoa vaniljasokerilla tai limua tai mansikkalikööriä & sitruunalimua
- suomalaisia mansikoita
- sokeria
- vispikermaa
Viipaloi väleihin mansikoita ja lisää vaahdotettua kermaa joka on maustettu sokerilla.
Kuorruta kakku vapaasti palettiveitsen avulla kermavaahdolla ja lisää päälle kokonaisia mansikoita.
Kun teen mansikkakakun vain omalle poppoolle en jaksa panostaa ulkonäköön ollenkaan :). Heittelen kerman päälle ja siloitan sen minkä jaksan palettiveitsellä. Mansikanmöllykät päälle ja hetkeksi tekeytymään jääkaappiin.
Tarkkasilmäinen ehkä huomaa, että tässä kakussa nyt Juhannuksena kerma meni hieman yli....hups! Unohdin fiiliksissäni vispikerman vähän turhan pitkäksi aikaa yleiskoneeseen mutta eipä se onneksi makuun vaikuttanut. Sattuuhan näitä :)
Jos kesävieraita on tulossa tai juhlat edessä, panostan myös koristeluun enemmän. Mutta kesän mansikkakakku ei mielestäni ihmeitä vaadi. Yksinkertaisuus on kaunista.
Ja pitäähän perheen prinsessankin saada osansa, meidän Pennoroinen osaa kyllä pitää puolensa.
Meillä mansikkakakkua syödään kyllä ahkeraan ja mökillekin on helppo paistaa pohja mukaan. Se kun säilyy huoneenlämmössä ja voi täyttää sitten kun siltä tuntuu.
Kesä = mansikkakakku! Ihanaa mansikkakakkukesää kaikille lukijoille :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti