Päätin tehdä kylkeen kermavalkosipuliperunoita mutta kastiketta jäin miettimään. Itse kun tykkään kastikkeista!
Olin taannoin tehnyt siiderikanan kanssa omena-aiolia ja hoksasin, että sehän sopisi loistavasti myös kalan kanssa. Tällä kertaa en ostanut kirpsakoita vihreitä omppuja vaan käytin oman puun omenoita. Tänään myös oikaisin ja käytin purkkimajoneesia mutta jos on aikaa niin tee ihmeessä itse!
Omena-aioli:
- 1 iso kirpeä omena (esim. Granny Smith) raastettuna
- Hellmans'n majoneesia
- 1/4 sitruunan mehu
- 2 valkosipulin kynttä
- suolaa
- mustapippuria
Mausta sitruunan mehulla, puristetuilla valkosipulin kynsillä, suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.
Anna maustua jääkaapissa mielellään yön yli.
Tarjoile omena-aiolia kanan tai kalan kera.
Jotain vihreää tai väriä tämän päivän dinner kyllä vaati mutta salaattitarpeita ei ollutkaan tarpeeksi niin jäi vähän valjuksi annos. Mutta viimeistä murua myöten nieriä syötiin ja kaikki olivat tyytyväisiä.
Meillä muuten kalan paistaa ja maustaa aina mies. Ja joka kerta maku on loistava! Pikkumieskin kysyi, että ethän äiti sinä paista kalaa?....jep, jep :).
Tänään ihanalla dinnerillä nautittiin Gentil "Hugel" valkkaria. Sopii aivan loistavasti kalan kanssa ja kokeilepas Aura-juuston kaverina, nami!
Seuraavaksi bloggausta illan jälkkäristä...omenaista sekin :)
2 kommenttia:
Moi! Tein tuota omena-aiolia. Ja sehän on aivan mahtavaa! Oon tuikannut sitä vähän kaikkeen ja aina se on sopinut ja maistunut. Äsken meni viimeiset rippeet salaatin päälle ja hyvää oli. Kiitos vinkistä!
Hei TiV! Eikös olekin hyvää ja sopii moneen juttuun...tulossa onkin uutta reseptiä mihin omena-aioli sopii erittäin hyvin :)
Lähetä kommentti