Nämä suussa sulavat salamikierteet valmistat vaikka vieraiden jo saapuessa!
Salamikierteet:
- iso voitaikinalevy
- ruohosipulituorejuustoa
- salamin siivuja silputtuna
- sipulia pilkottuna
- mustaleimaista emmentalia raasteena
- voiteluun kananmuna
Kaulitse voitaikinalevy isoksi levyksi, jätä paksuutta noin vajaa sentti.
Sivele pinnalle ruohosipulista tuorejuustoa.
Levitä päälle silputut salamit, sipulihake sekä juustoraaste.
Kääri rullalle, leikkaa paloiksi ja voitele kananmunalla.
Paista noin 190 asteessa kunnes pinta saa väriä.
Eihän näistä kierteistä mitään kauniita tule kun pullistuvat miten sattuu mutta sitäkin makoisampia :).
Minä ripottelen monesti tuohon tuorejuuston pinnalle vielä Frank's Red Hot -soossia niin tulee vähän potkua :).
Nämä maistuvat pimenevinä iltoina ihan kylmänäkin ja myös lapsosille maitolasin kera! Meillä näitä paistetaan myös uuden vuoden pöytään sekä muihinkin juhliin. Ja maistuvat kaikille :).
Meillä muuten tuoksuu juuri nyt mehevä suklaakakku josta syntyy huomiseksi Isänpäiväkakku ja päätin leipasta myös klassikko unelmatortun! Reseptejä siis luvassa mutta nyt - ihanan tunnelmallista lauantai-iltaa lukijoilleni.
2 kommenttia:
Nam! Herkullisen näköisiä kierteitä :-) Voi kun saisi maistaa yhden!
Todella hyviä!
Lähetä kommentti