lauantaina, marraskuuta 12, 2011

Salamikierteet

Näin pikkujoulujen aikaan ja muutenkin joulun alusaikana tekee monesti mieli glögin tai punaviinin kanssa jotain pientä ja nopeasti valmistuvaa suupalaa.
Nämä suussa sulavat salamikierteet valmistat vaikka vieraiden jo saapuessa!

Salamikierteet:
  • iso voitaikinalevy
  • ruohosipulituorejuustoa
  • salamin siivuja silputtuna
  • sipulia pilkottuna
  • mustaleimaista emmentalia raasteena
  • voiteluun kananmuna

Kaulitse voitaikinalevy isoksi levyksi, jätä paksuutta noin vajaa sentti.
Sivele pinnalle ruohosipulista tuorejuustoa.


Levitä päälle silputut salamit, sipulihake sekä juustoraaste.


Kääri rullalle, leikkaa paloiksi ja voitele kananmunalla.


Paista noin 190 asteessa kunnes pinta saa väriä.

Eihän näistä kierteistä mitään kauniita tule kun pullistuvat miten sattuu mutta sitäkin makoisampia :).


Minä ripottelen monesti tuohon tuorejuuston pinnalle vielä Frank's Red Hot -soossia niin tulee vähän potkua :).

Nämä maistuvat pimenevinä iltoina ihan kylmänäkin ja myös lapsosille maitolasin kera! Meillä näitä paistetaan myös uuden vuoden pöytään sekä muihinkin juhliin. Ja maistuvat kaikille :).

Meillä muuten tuoksuu juuri nyt mehevä suklaakakku josta syntyy huomiseksi Isänpäiväkakku ja päätin leipasta myös klassikko unelmatortun! Reseptejä siis luvassa mutta nyt - ihanan tunnelmallista lauantai-iltaa lukijoilleni.

2 kommenttia:

Minka kirjoitti...

Nam! Herkullisen näköisiä kierteitä :-) Voi kun saisi maistaa yhden!

Taru kirjoitti...

Todella hyviä!