Olimme taas muutaman päivän kaupungissa mökkiprojektimme parista ja päätimme tänään grillailla tuunauksen alla olevalla terassillamme. Laitan pian päivitystä tästäkin projektista :).
Tein meille alkudrinksuiksi perinteiset camparit appelsiinimehulla...
...ja pikkumiehelle sekamehua Spritella :)Päätimme grillailla uutta pottua nyytissä, kanaa ja kasviksia. Kylkeen salaattia sekä patonkia.
Ihanan helppoa tuoreista suomalaisista raaka-aineista!
Pottunyytteihin tarvitset:
- uusia pottuja, siikliä ostin itse Heilasta mökkimatkalla
- tuoretta sipulia myöskin Heilasta
- Koskenlaskija-juustoa
- oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- grillimaustetta
- chilijauhetta
Tähän en anna mitään määriä, oman maun mukaan mutta minä laitoin noin 15 pientä siiklipottua viipaloituna, puolikaan sipulin varren, 1/4 osa Koskenlaskijaa pakkauksesta ja mausteet. Oli sopiva meille kahdelle...nami!
Folio kiinni ja tämä nyytti paistuu ainakin 45 minsaa grillin yläosassa. Älä laita grillin alaosaan, koska lämpö on liian kova. Hitaasti hyvää tulee :)
Ostin ison maustamattoman kanafileen, paloittelin ja sivelin pinnalle valmista satay-soossia. Ensi kerralla lupaan kyllä tehdä soossin itse mutta nyt vähän oikaisin :).
Kylkeen tein kasvisvartaan paprikasta sekä sipulista. Sivelyyn tummaa bbq-soossia.
Tänään grilliruoan kanssa nautimme helppoa ja kepeää Australialaista merlo:ta.
Kesäinen perussalaatti toimii aina grilliruoan kanssa. Fetaa, sipulia, tomaattia ja salaattia.
Minä lorautan joukkoon aina sitruunaista oliiviöljyä, aivan ihanaa!
Perunat olivat suussa sulavia....
...puhumattakaan satay-kanasta ja kasviksista.
Ihana kesäilta omalla terassilla, lämmintä juuri sopivasti!
Tästä on hyvä jatkaa kesän ja loman viettoa :).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti