Espanjan lomalta kotiuduttua alkoi tekemään mieli kesäistä kakkua ja eihän siinä muu auttanut kun paistaa pohja ja hakea marjat.
Tein kuuden (6) kananmunan kakkupohjan pellille ja tämän kesän tyylilleni uskollisena leikkasin sen neljään osaan.
Kostutin kakkupohjat Spritellä ja lappasin päälle sitruuna-kermarahkaa. Eli purkki vispikermaa vaahdotettuna ja sekoitettuna Valion sitruunalla maustettuun rahkaa. Ei sokeria eikä muutakaan, tykkäsin pienestä happamuudesta.Ja sitten vaan kerroksia = kakkupohjaa, kostutusta, kermarahkaa ja mustikoita. Ihan päällimäiseksi säästin upean isot vadelmat. Ja kermat saa levitellä isolla lusikalla. Sinne tänne, sopivan rouheesti.
Ja kuten aina, seuraavana päivänä kakku oli juurikin ihanasti saanut kosteutta sekä makua. Kerma-rahkahässäkkä oli sopivasti jämäköitynyt ja sitruuna toi kivaa twistiä kakkuun.
Meille kolmelle kakku oli turhan iso joten kiikutin puolet töihin päiväkahveille. Toivottavasti maistui :).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti