Sain kutsun kehittelemään makuparia Jacob's Creekin Earth.Vine.Grape Organic Chardonnay valkoviinille. Tähän haasteeseen halusin tarttua koska rakastan Jacob's Creekin viinejä, yleensäkin Australialaiset viinit ovat lähellä sydäntäni. Toisekseen, kokkaan niin harvoin kasvisruokia että tämä tuntui mukavalta haasteelta. Ja mikäs tässä syksyllä kun luonto ja kaupat ovat pullollaan kasviksia sekä vihanneksia. Ja kolmanneksi, luomuviini saa aina plussaa!
Viiniä piti heti maistella, onnekseni omistan upeat Chardonnay-rypäleelle sopivat viinilasit niin maistelunautinto oli taattu. Nenä sopii lasin sisään ja ihanat hedelmäiset maut tulvivat aistien sopukoihin.
Pitkän mietinnän jälkeen päädyin myskikurpitsaan vaan empä osannut aavistaa että sitä ei ihan joka kaupasta löydykään. Mutta onnekseni löysin parikiloisen kaunokaisen josta käytin reseptiin puolet.
Kurpitsa-kookoskeitto:
- noin 1 kg myskikurpitsaa
- 5 dl kasvislientä
- 1 keltasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 pientä kirpeää syysomenaa
- 1/2 chilipalko
- 1 limen mehu
- 1,5 dl kookoskermaa
- 1 dl Jacob's Creek Earth.Vine.Grape Organic Chardonnay valkoviiniä
- 2 rkl oliiviöljyä
- koristeluun raastettua limen kuorta, chiliä ja kookoskermaa
Pilko myskikurpitsa ja omenat paloiksi. Viipaloi keltasipuli ja valkosipuli. Hienonna chilipalko.
Lisää kattilaan oliiviöljyä ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää joukkoon kurpitsat, kasvisliemi, chili ja limen mehu, kiehauta ja anna kypsyä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon omenan kuutiot ja kypsennä vielä noin 5-10 minuuttia tai kunnes kurpitsan palat tuntuvat kypsiltä.
Poraa keitto sauvasekoittimella tasaiseksi.
Lisää joukkoon kookoskerma sekä valkoviini ja kiehauta. Keitto voi odotella tarjoamista pienellä lämmöllä, muista sekoittaa välillä.
Koristele kookoskermalla ja raastetulla limenkuorella sekä chilillä.
Nauti heti hyvin viilennetyn Chardonnayn kera.
Annoksesta tulee neljä runsasta keittoannosta tai kuusi alkuruoka-annosta.
Haaste oli kyllä kiva! Valmistin keiton ystäväperheelle sunnuntai-illalliselle ja tarjosin kylkeen tietenkin kyseistä luomu valkkaria. Mites kävikään? Kurpitsa-kookoskeitto loppui kesken ja lautaset lähes nuoltiin, valkoviini toimi loistavasti hieman makean mutta mukavasti potkua sisältävän keiton kanssa.
Tätä keittoa kokataan meillä jatkossakin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti