Jep. Tämän hääppöisempää kuvaa ei tästä ruoasta ole mutta kun reseptillä oli kysyntää FB:ssä niin se pitää tarjota lukijoille hetimiten, vai mitä?
Siis tämän ruoan taustalla on HFC Cup 2014 elikkä purettuna Helsinki Floorball Cup, jo kymmenettä vuotta. Meidän pikkumies pelaa Tikkurilan Tiikereissä kun paikkaa Tuusulalaiseen porukkaan ei nelisen vuotta sitten löytynyt. Ja toisaalta, hyvä niin, sillä meidän tiimin valmentajat, jojo, huoltajat ja pelikamut ovat loistoporukkaa (ja kiitos "jo väistyneille") ja tekevät upeaa työtä näiden pikkumiesten kanssa. Pakko nostaa virtuaalista hattua!
No mutta asiaan.
Joukkueella on muuten aikasta tarkat säännöt sapuskoihin ennen pelejä, niiden aikana ja niiden jälkeen.
Meillä on tapana syödä kunnon kanapasta-ateria turnauspäivän iltana ja paljon hyvää hiilaria & protskua turnauksen ajan. Ei namia, ei limuja, ei keksejä ja paa-aljon unta.
Torstai-iltana kaivelin kaappien kätköjä ja valmistin nopean mutta niin herkullisen kanapastan että Facen seuraajat halusivat reseptin. Ja tämä on oikeasti helppo kun muutaman niksin ottaa haltuun.
Herkuttelijan ja urheilijan kanapasta- pastaa (minulla oli orrecchiette-pastaa, kuppimaista joka imee ihanasti soossia sisään)
- kanalientä (minä kuumensin vettä ja lisäsin kanafondia)
- tarvittaessa suolaa
Kuumenna vesi ja lisää kanafondia. Maista ja lisää suolaa.
Lisää pasta ja keitä hiljalleen al denteksi. Siivilöi pasta.
Kastike ja kana
- rypsiöljyä paistoon
- broilerin rintafilettä
- vichyä/vettä/omenamehua/siideriä
- banaanisalottisipulia
- tomaattimurskaa/paseerattua tomaattia
- valkosipulia murskattuna
- suolaa
- paprikajauhetta
- chilijauhetta
- mustapippuria tai oman maun mukaan pippureita myllystä
- Valion kevyt kermaa
- vaaleaa Maizenaa
- tuoretta basilikaa
- soijakastiketta
- 1/2 limen mehu (sitruunakin käy)
- pinnalle parmesaania raastettuna
Kuumenna pannulla rypsiöljy. Lisää pannulle broilerin fileet ja ripottele päälle mausteita; suolaa, paprikajauhetta, chilijauhetta ja haluamiasi pippureita myllystä.
Ota pinta kiinni, käännä ja mausta toinenkin puoli.
Lisää pannulle nestettä. Tähän siis käy vichy, omenamehu, rypälemehu, siideri tai vaikka vesi jos muuta ei ole. Idea on hauduttaa miedolla lämmöllä kanan file kypsäksi. Jos neste meinaa loppua ennen kuin kanan file on kypsä, lisää. Kun nestettä on pannulla, tulee kanan fileestä upean pehmeä! Meillä ei muunlaista enää syödäkään joten suosittelen kokeilemaan!
Itse asiassa minulla oli kesällä omenapuusta tehdyn mehut jämät jotka oli jo vähän siinä ja siinä juoda vaan niimpä kaadoin lisää vettä joukkoon ja hauduttelin monetkin kerrat kanan fileitä ja olipahan hyviä!
Ota kanan fileet pois pannulta ja lisää paistonesteiden joukkoon tomaattimurskaa. Jos käytit 3-4 kanan filettä niin purkki tomaattimurskaa on ok. Paistonesteitä tässä vaiheessa on hyvä olla about 1,5 dl jopa vajaa koska maku on tärkein.
Lisää joukkoon banaanisalottisipulia silppuna sekä valkosipuli murskana. Anna hiljalleen poreilla muutama minuutti.
Lisää pannulle tuoretta basilikaa, limen mehu ja kevyt kermaa. Keittele hetki kasaan.
Maista ja maista. Lisää mausteita sekä soijakastiketta.
Laita kanan fileet pannuun ja anna hiljalleen poreilla miedolla lämmöllä. Tarkista maku.
Lisää joukkoon siivilöity pasta ja anna hetki lämmitä.
Raasta pinnalle parmesaania ja nauti.
Tämä ihana herkku on vähän semmoinen "mitä kaapista löytyy" pasta kanan kaveriksi. Eli tuunaamalla löytyy se oma suosikki.
Kyllä maistui ja FB:ssä reseptiäni jo kehuttiinkin :).
Ja se HFC tänä vuonna...upeita voittoja, tasapelejäkin mutta se viimeinen taisto "rakkaita naapureita" eli ruotsalaisia vastaan ei onnistunut. Noh, pojat kaatuivat saappaat jalassa - vaikkakin kuvassa oli pakko päästä joidenkin tyttöjen pelissä ennen rankkareita vetelemään - olen ylpeä!
Tästä on hyvä lähteä rakentamaan uutta kautta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti