Soyappétit haastoi meitä ruokablogaajia kehittelemään arkiherkun soijatuotteista.
Minulle tuli heti mieleen perinteinen pyttipannu joka on minun arkiruokaherkkuni. Pyttärin teen aina makkarasta joten nyt olikin oiva hetki kokeilla soijatuotteita. Minä valikoin soijasuikaleet vaikka ihan yhtä hyvin tähän käy myös soijapyörykät.
Tästä annoksesta valmistat yhden pyttärin joten tätä on helppo monistaa syöjien määrän mukaan.
Chilinen soijapyttipannu:
- 1 kiinteä maltoinen peruna
- kourallinen Soyappétit soijasuikaleita
- kasvislientä
- 1/2 kevätsipuli
- 1/2 punainen chili
- myllysuolaa
- mustapippuria
- ruohosipulia
- paistoon voita & rypsiöljyä
- kananmuna
Laita soijasuikaleet pehmenemään kasvisliemeen. Itse käytin arkena ihan kasvisfondia ja vettä.
Kuutioi pesty peruna kuorineen.
Meillä pikkumies vaatii että perunoissa on kuoret mukana koska "siellähän ne vitamiinit äiti on!". Aivan :).
Viipaloi myös kevätsipuli ja punainen chili.
Laita pannulle voita & rypsiöljyä. Paista perunoita noin 10 minuuttia ja lisää soijasuikaleet, kevätsipuli ja punainen chili.
Anna kypsyä miedolla lämmöllä. Mausta myllysuolalla ja mustapippurilla.
Paista toisella pannulla kananmuna, jätä keltuainen vähän löysäksi.
Kasaa annos ja ripottele päälle vielä viipaloitua ruohosipulia.
Siis niin namia että! Ja helppoa. Syntyy nopsaan arki-iltana ja maistui koko perheelle.
Kokeileppas!
Yhteistyössä Blogirinki ja Soyappétit.
1 kommentti:
Soijaspyttari - vakiokamaa meillä syksyn ja talven kiireissä! Jotenkin se aina unohtuu kevään ja kesän aikana... mutta miksei soijaspydäriä voisi huitasta huiviin näin kesälläkin - hyvää se on :)
Lähetä kommentti