Minä olen kyllä niin jouluihminen että voisimpa jouluilla läpi vuoden :D.
Ennen Halloween-juhlia oli pakko jo fiilistellä ja leipasin pipari-suklaisen kahvikakun. En lisännyt ollenkaan vielä jouluisia mausteita, vain suklaarouhetta.
Pipari-suklainen kahvikakku:
- 300 g voita
- 4 kananmunaa
- 3 dl sokeria
- 1 prk kermaviiliä
- 1 dl kevyt maitoa
- 6 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl soodaa
- 1 levy Fazerin piparkakkusuklaata
Rouhi piparkakkusuklaa.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
Lisää kananmunat joukkoon yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää kermaviili ja maito.
Sekoita keskenään kuivat aineet ja sekoita voimakkaasti vatkaten joukkoon.
Voitele ja jauhota kahvikakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan.
Paista noin 180 asteessa vajaa tunti. Kokeile tikulla välillä ja heti kun tikkuun ei jää taikinaa ja kahvikakku alkaa irtoamaan vuoan reunoilta, nosta pois uunista.
Anna kahvikakun jäähtyä vuoassa noin vartti ennen kumoamista.
Tähän koristeluun ei tarvita muuta kuin tomusokeria.Ja meillä joku muukin kuin miehet tuoksutti että hyvää on tarjolla :D
8 kommenttia:
Piparkakkusuklaa on täydellistä, sopii varmaan tosi hyvin kakkuunkin :)
Siis mitä. En ole kuullutkaan piparkakkusuklaasta! Kuulostaa kakulta mun mieleen!
Oi tätä täytyy tehdä! :P -jannituulia
Kiitos Heavenly bakings, Sari ja anonyymi. Kokeilkaas ehdottomasti, herkullista jouluntuoksua jo kotiin :D
Minkä verran ja mitä mausteita olet lisännyt kakkuun? Mietin että mitä uskaltaisin laittaa tuon suklaan lisäksi ettei tule ihan övereitä...?
Anonyymi, en lisännyt mitään muuta kuin reseptissä olevan suklaan.
Nyt voisin kuvitella lisääväni jo 2 tl piparimaustetta tai kanelia :)
Ainesosaluettelossa oli kermaviili, ohjeessa rahka. Kumpaa käytit? Jauhomäärän perusteella veikkaisin kermaviiliä.
No hups! Siis kermaviiliä anonyymi kuten veikkasit :D
Lähetä kommentti