Mitäkö odotan kesästä ehkä eniten? Grillausta!
Grillaan kotona terassilla ja mökillä niin kaasugrillillä
kuin nuotiollakin. Ja tykkään grillata kaikkea; lihaa, kanaa, kalaa,
hampurilaisia, kasviksia ja pizzoja. Ompahan jokunen jälkiruokakin tullut
grillattua!
Ennen grillikauden avausta täytyy kuitenkin muistaa
tarkistaa niin grilli kuin kaasupullokin letkuinen Talven aikana mm.
kaasuletkuun on voinut tulla murtumia. Eli ensin tarkistetaan ja sitten rillataan!
Kotona meillä on järeä grilli jonka “hairahdui” ostamaan
messuilta mutta toisaalta, ompahan tullut grillattua. Minä puunaan grilliäni
kuin perusmies autoaan, grillin pitää olla aina puhdas. Tietenkin grillissä
pitää olla grillauksen jälki mutta minusta puhtaus on myös turvallisuuskysymys.
En vaan osaa olla putsaamatta grilliä käytön jälkeen enkä voisi kuvitellakaan
alkavani grillata likaisella grillillä.
Kun vaan aina muistaisi laittaa sen kaasuhanan kiinni! On
niitä kertoja ollut muutama kun olisi halunnut alkaa grillaamaan, olen ladannut
kaikki tarvikkeet valmiiksi ja kappas! Kaasuhana jäänyt auki. Nykyisin pidänkin
kotona varapulloa J.
Halusin nyt grillailla jotain vähän erilaista joten valitsin
suippopaprikat sekä jalapenot. Jos et omista grilleriä, onnistuu nämä myös
peruspaprikoistakin.
Täytetyt paprika ja
jalapenot:
- suippopaprikoita
- jalapenoja
- 400 g jauhelihaa
- 4 dl kypsää basmatiriisiä
- 4 rkl paprika-chilituorejuustoa
- 4 rkl valkosipulisalsaa
- keltaista cheddarjuustoa
- suolaa
- mustapippuria
- cayannepippuria
- emmentaljuustoraastetta
Paista ja mausta jauheliha. Sekoita keitetty riisi ja
jauheliha.
Lisää joukkoon tuorejuusto ja valkosipulisalsa. Maista ja
lisää tarvittaessa mausteita. Täytteessä saa olla hieman potkua.
Leikkaa keltainen cheddarjuusto suikaleiksi.
Leikkaa paprikoista hatut pois ja täytä suippopaprikat
jauhelihariisitäytteellä ja jalapenot cheddarjuustolla. Pursotinpussi on oiva
apuväline suippopaprikoiden täyttämiseen!
Grillaa ensin suippopaprikoita noin 10 minuuttia ja kun ne
alkavat saamaan väriä pintaan, lisää grilleriin jalapenot. Grillaa vielä noin
viisi minuuttia.
Lisää ihan grillauksen loppuvaiheessa juustoraastetta
suippopaprikoiden pinnalle.
Jauheliha-riisitäyte riittää isommallekin joukolle ja sen
voi ihan hyvin pakastaa jos kaikki ei mene.
Täytetyt paprikat ja jalapenot ovat ihanan helppoja
pikkusyötäviä. Näistä voit hyvin tehdä myös kasvisversion jättämällä jauhelihan
pois.
Yhteistyössä AGA
2 kommenttia:
Eeei, Terhi, nyt on kyllä välineurheilua!!!!! :)
Nanna, pitäähänä sitä välillä olla :D
Lähetä kommentti