sunnuntai, kesäkuuta 02, 2019

Gluteeniton kakkupohja

En ole aikaisemmin tehnyt gluteenitonta kakkupohjaa saatikka muutenkaan leiponut gluteenittomia herkkuja. Ystäväni ilmoitti olevansa gluteeniton joten päätin kokeilla että toimisiko ihan peruskakkupohja kuppitekniikalla gluteenittomista vehnäjauhoista.
Toimi!

Resepti on helppo, saman verran kuppiin kananmunia, sokeria ja gluteenittomia jauhoja + 1 tl leivinjauhetta.
Vaahdota kananmunat ja sokeri, siivilöi joukkoon gluteenittomat jauhot + leivinjauhe. Itse kyllä lisään jauhot ihan vatkaimen avulla ja eipä ole jäänyt paakkuja😂.
Voitele vuoka hyvin ja paista noin 180 asteessa kunnes kakkupohja alkaa irtoamaan reunoilta ja tikulla kokeillessa ei jää taikinaa kiinni. Yleensä noin 20 minuuttia.
Itse asiassa minusta tästä tuli paras kakkupohja ikinä. Niin kuohkea!
Olen käyttänyt jo mansikkakakkuun ja mansikka-kuohuviinikakkuun, toimii täydellisesti. Muita jauhoja en ole käyttänyt kuin Sunnuntain joten eroista en osaa sanoa. Suosittelen kokeilemaan pumpulin pehmeää mansikkakakkua Juhannuksena!


Ei kommentteja: